De voordelen van waterstof aandelen

Profiteer van waterstof aandelen

De aandelen in waterstof zijn momenteel erg in trek. Steeds meer mensen zijn zoekende naar manieren om zulke aandelen in hun portfolio toe te voegen. Waarom zijn deze aandelen zo geliefd, welke voordelen en nadelen zijn er aan waterstof en wat voor bedrijven doen hier iets mee? Je leert in dit artikel alles over de achtergrond van energie die gewonnen wordt uit water en ontdek je welke bedrijven zich bezighouden met waterstof als energiebron. Al doende kun je aan de hand van al deze nuttige informatie zelf bepalen welke aandelen en welke bedrijven je gaat meenemen in je beleggingsrekening.

Waterstof uitgelegd

Om te beginnen is het handig om te snappen wat waterstof precies is. Waterstof wordt geproduceerd uit water (H2O) door water(H2)- en zuur(O2)stof van elkaar te scheiden. De waterstof wordt apart bewaard en kan dan worden gebruikt als energie voor onder andere het aandrijven van treinen, boten en andere voertuigen. Omdat waterstof gewonnen kan worden door zonne-energie of windenergie is dit zeer schoon. Ook is het gebruik van deze energievorm goed voor het milieu, omdat er wederom sprake is van een natuurlijke bron. Dit zijn de belangrijkste voordelen van energie uit waterstof en de voornaamste reden dat investeerders er zeer veel vertrouwen in hebben.

Toepassing waterstof

Heel fijn dat we waterstof uit water kunnen halen, maar hoe gaan we waterstof als mensen ervaren? Best veel, want waterstof kan worden gebruikt om auto’s aan te sturen, maar wordt door Zweedse bedrijven ook als brandstof bij scheepvaart gebruikt. Daarbij is de uitstoot van CO2 aanzienlijk afgenomen. Zoveel zelfs dat er veel hoop is op een beter milieu. Waterstof kan ook gebruikt worden om apparatuur aan te sturen, heftrucks, treinen, vrachtwagens en vele andere vervoersmiddelen. Er zijn heel veel toepassingen te bedenken en ook van de manier waarop waterstof gewonnen wordt is veel te ontdekken over het duurzaam opwekken van andere soorten energie. Dus waterstof biedt nog volop kansen om te ontdekken.

Voordelen en nadelen

Wat betreft waterstof zijn er aanzienlijke voordelen te noemen, zoals de duurzame wijze waarop het gefilterd wordt en de toepassing ervan. Het grote gevolg is dat schone energie zorgt voor een zeer lage CO2-uitstoot, iets wat al lang hoog op de agenda staat. Niet gek dat waterstof steeds meer gezien wordt als alternatief voor aardgas en steenkool en zal daarmee een grote bijdrage leveren aan duurzaamheid. Nadelen zijn er helaas ook, zoals het feit dat benzinestations nauwelijks ingericht zijn op het tanken van waterstof en je heel veel ruimte nodig hebt om waterstof goed te kunnen opslaan. Met de huidige tanks kun je voorlopig nog maar een klein stukje rijden op waterstof, waarmee het veel tanken wordt.

Aandelen kopen

Je hebt duidelijk kunnen zien dat de voordelen opwegen tegen de weinige nadelen van waterstof en is het een verstandige keuze om aandelen in waterstofbedrijven te gaan kopen. De volgende vragen zijn: welke bedrijven zijn er en welke aandelen zijn de beste? Ballard Power uit Canada is een bedrijf dat al veel gedaan heeft op het gebied van duurzaamheid en alternatieve brandstoffen. Aandelen in Ballard Power zijn al vaak over de kop gegaan en zijn heel sterke aandelen. Als tweede hebben we het Zweedse bedrijf Powercell. Dit bedrijf is over de hele wereld actief in de productie van cellen om waterstof toe te kunnen passen. Zo werkt Powercell samen met de Volkswagen Group en Toyota om auto’s te laten rijden op waterstof. Uiteraard kun je ook in een beleggingsfonds beleggen dat zich richt op schone energie. Een bekende is iShares Global Clean Energy en richt zich in de breedte op bedrijven die op wat voor manier dan ook bezig zijn met het produceren van schonere energie.

Bron: https://www.nieuwfinancieel.nl/waterstof-aandelen-kopen/