De grootste voordelen van Solana

Solana gaat de wereld veroveren.

De Solana cryptocoin krijgt de aandacht van experts in crypto op blogs ensociale media. Dit is verklaarbaar omdat Solana een zeer sterke cryptocurrency betreft met een zeer stevige valuta: de SOL. Solana crypto is door bekende techneuten ontwikkeld in Zwitserland een eigen blockchain. Deze blockchain kan iets dat de andere netwerken, zoals Ethereum, niet lukt. Snelle transacties maken. Mede daardoor heeft Solana zich bewezen en mag ze gezien worden als  als een absolute speler op de cryptomarkt. Middels dit bericht vertellen we je alles over Solana, de coin, het netwerk en wat we mogen verwachten.

De blockchain van Solana

De Solana blockchain, het Solana platform is geliefd en populair. Dat komt vasten zeker omdat Solana een probleem heeft verholpen dat langere tijd aandacht gevraagd heeft. m dit uit te leggen en duidelijk te illustreren kijken we even naar de blockchain van Ethereum (ETH).  Transacties op de Ethereum blockchain duren vreselijk lang en vergen hoge kosten. De kleinste transacties  kosten gigantisch veel geld en daarmee maakt Ether zich ongeloofwaardig. Dit schiet haar doel ver voorbij. De koers van Ethereum was weliswaar hoog, de technologie werd niet meer gewaardeerd ondanks dat het in crypto land van cruciaal belang is om snelle, veilige en goedkope transacties te kunnen doen. De sterke  Solana SOL blockchain rekent definitief en hardhandig af met hoge kosten en trage transacties. Op de blockchain kunnen meer dan 700.000 transacties per seconde worden gedaan. Een transactie kost helemaal niets. Dat feit wordt door velen gezien als een groot pluspunt en daardoor worden er steeds weer nieuwe projecten gelanceerd op Solana’s netwerk.

Projecten Solana

De blockchain van Solana SOL is nog steeds groeiende. Almaar meer bedrijvendoen hun zaken graag middels Solana’s blockchain, vooral door de snelheid en de uiterst goedkope fees. Er zijn al honderden projecten gelanceerd op de blockchain en er staan er nog velen in de steigers. De succesvolste projecten op Solana zijn Solchicks, Star Atlas, Mango Markets en Solice. Stuk voor stuk grote en sprankelende metaverse gerichte projecten die goed bij de visie van Solana. Iedereen die reikhalzend zoekt naar nieuwe kansen op de cryptomarkt zou zich zeker eens moeten verdiepen in de blockchain van de crypto Solana.

SOL van Solana

De SOL is de drijvende kracht achter het Solana netwerk. De valuta is tevens demunt waarmee je acties op de blockchain doet. De SOL wordt op vrijwel alle crypto beurzen aangeboden, waaronder Binance en Coinbase. Via SOL kun je drie dingen  doen, namelijk de volgende.

Staken

Elke SOL holder die SOL wil staken, wordt daar goed voor beloond. SOL betaaltstakers nog meer SOL. Een mooie manier om extra Solana te verdienen op een passieve manier.

Beleggen

SOL is ook de munt met welke je het beste kunt beleggen in blockchain projecten.

SOL als stemrecht

SOL holders mogen met SOL meestemmen op zaken die spelen in de community.

Conclusie over Solana

De crypto Solana betreft een geslaagde cryptocoin met een  goedontwikkelde blockchain.  Solana SOL deed iets dat veel andere cryptomunten niet konden. De blockchain van Solana is namelijk in te zetten voor snelle transacties tegen geen kosten. Dat feit trekt natuurlijk heel wat nieuwe projecten aan. Solana SOL zal in de toekomst zeker een belangrijke rol gaan spelen in de toekomst van crypto. Denk bijvoorbeeld aan de metaverse, waar nu zoveel over wordt gesproken, maar ook aan NFT’s en web 3.0. Dat zijn mooie projecten waarin Solana SOL al voorop loopt.